Päivitetty: 7.3.2022 23.47
Maaseutuoikeuden Seuran järjestämä webinaari EU:n yhteisen maatalouspolitiikan ( CAP ) uudistuksista pidetään

keskiviikkona  20.4.2022 klo 14-16 (teams).

Alustajina mm. maa- ja metsätalousministeriön osastopäällikkö , ylijohtaja Minna-Mari Kaila. Aiheina CAP-valmistelun ajankohtainen tilanne sekä uuden rahoituskauden painotukset , mm. Green Deal ja Pellolta pöytään -strategia.

Ilmoittaudu jo nyt Kirsille: kirsi.grohn@mela.fi . Ilmoittauduttuasi saat teams-linkin. Tervetuloa!

* * *

Juhlistimme 20.5.2021 Maaseutuoikeuden Seuran perustajan, pitkäaikaisen puheenjohtajan, hallituksen jäsenen ja toimintamme kantavan voiman, professori Erkki J. Hollon nimeämistä yhdistyksemme kunniapuheenjohtajaksi. Sydämelliset onnittelut ja lämpimät kiitokset kunniapuheenjohtajallemme!

Juhlahetkeä vietettiin Pörssiklubin arvokkaassa ympäristössä.

Kuvassa seuran kunnianpuheenjohtaja Erkki J. Hollo ja puheenjohtaja Päivi Huotari.

Kuvassa seuran puheenjohtajat: kunniapuheenjohtaja Erkki J. Hollo, puheenjohtaja Päivi Huotari ja varapuheenjohtaja Jyri Inha.

Kuvassa Jyri Inha, Päivi Huotari, Erkki J. Hollo ja Outi Suviranta.

* * *

Maaseutuoikeuden seuran 30-vuotisjuhlaseminaari pidettiin torstaina 31.10.2019 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasalissa. Juhlassa kuultiin maa- ja metsätalousminiteri Jari Lepän tervehdys ja professori Rudolf Mögelen esitelmä. Pidettyjä esitelmiä löytyy aineistoista.

Kuvassa Jyri Inha, Erkki J. Hollo, Päivi Huotari, Jonas Laxåback ja Rudolf Mögele.

Maa- ja metsätalousministeri Leppä pitämässä puheenvuoroaan.

Professori Erkki J. Hollo.

* * *

Maaseutuoikeuden seuran kevätseminaari pidettiin 28.3.2019 klo 14 Pellervon taloustutkimus PTT:ssä. Tilaisuudessa puhuivat PTT:n toimitusjohtaja Iiro Jussila ja tutkimusjohtaja Kyösti Aravuori. Seminaarin päätyttyä pidettiin yhdistyksen kevätkokous.

Aiempina vuosian seuran kevätseminaaria ovat isännöineet MELA (2017), MTK (2016), Metsä Group (2015) ja Valio (2014). Seminaareissa pidettyjä esityksiä löytyy täältä.

* * *

Seura on jäsen eurooppalaisten maatalousoikeudellisten seurojen yhteistyöelimessä Comité Européen de Droit Rural C.E.D.R.:ssä, jonka joka toinen vuosi järjestettävään seminaariin seuran jäsenet ovat osallistuneet aktiivisesti. Vuonna 2013 kongressi järjestettiin Luzernissa, Sveitsissä, vuonna 2015 Potsdamissa, Saksassa, vuonna 2017 Lillessä, Ranskassa ja vuonna 2019 Poznanissa, Puolassa.

Seminaariin kirjoitetut maaraportit löytyvät täältä.